Víza do Indie | Vízová služba v Praze

K vyřízení víza do Indie potřebujete tyto dokumenty:

  • Сestovní pas (platný 6 měsíců po návratu z Indie s jednou volnou dvojstránku bez razítek a víz)
  • 1 x Fotokopii cestovního pasů
  • 1 x Fotografii formátu 5x5 cm (současná fotografie musí mít bílé pozadí)
  • 1 x Vyplněný vízový formulář pouze v anglickém jazyce
  • Kopie zpáteční letenky
  • Plán cestování v Indii
    V kanceláři Indického velvyslanectví se vás úředník bude ptát na důvody vaší cesty do Indie, na plán cesty, kde budete ubytovaní, kontaktní osobu v Indii a podobně.

 

Turistika:

Doba vyřízení víza: 7 kalendářních dnů

Platnost víza: Turistické vízum 1 vstup je platné do 90 dnů, 2 vstupy (v případě vstupu z 3. zemí) musí byt podloženo adekvátním dokumenty (přeletové letenky, dopis s itinerářem cesty v angličtině, rezervace hotelu po dobu pobytu).

 

Služební vízum: pozvání-kopie zvoucí partnerské organizace z Indie na dobu do 6 měsíců (1 vstup, 2 vstupy), pro multy vízum na 12 měsíců je vyžádán originál pozvání v angličtině,

originál vysílacího dopisu vysílací české firmy v angličtině* (pro jednání, návštěvy veletrhů, výstav, …)

vyplňení Dodatku vízoveho formuláře (Additional Form for Business Visa )

Doba vyřízení víza: 7 kalendářních dnů

Platnost víza: se vždy odvíjí od zvacího a vysílacího dopisu, platí pro 1 a vice vstupu. Platnost a počet vstupů určí indicky konzulat.

 

Tranzitní vízum: Tranzitní vízum do Indie má platnost 15 dní. Vystavuje se na základě platného víza, letenky, jízdenky a itinerarem cesty do jiné cílové země, platní od dne podání. Výjimkou je cesta přes Indii do Nepálu, pro oba směry musíte mít jen jedno vízum – turistické pro 2 vstupy.
Podklady potřebné pro tranzitní vízum jsou stejně, jako jsou pro vyřízení turistického víza. Občané cizích států platí zvýšení konzulární poplatek.

 

UPOZORNENI:

Expresní vyřízení není možné

Státní svátky se do doby vyřizování víz nepočítají.

 

Typy viz Doba vyhotovení Konzulární poplatek Bankovní poplatek Servisní poplatek Celkem
Turistické vízum 6 měsíců 1000 50 450 1500
Obchodní vízum 1 rok 4750 50 450 5250
Pracovní vízum 6 měsíců 2000 50 450 2500
1 rok 3000 50 450 3500
Studijní vízum 1900 50 450 2400
Tranzitní vízum 500 50 450 1000

Comments are closed.